WhatsApp
Google
Azhurnoni
Google
SEO Lexicon
Skype
SEO
Lista kontrolluese
E fundit në faqen
Lista kontrolluese për 2020
Ne jemi ekspertë në këto
Industri për SEO

  Kontaktoni

  Mirësevini në Onma Scout
  Blog
  Telefon: +49 8231 9595990

  2019 Qershor 2019 Përditësimi thelbësor - 05.06.2019

  Qershori 2019 Përditësimi bazë u njoftua paraprakisht si përditësimi i parë thelbësor i motorit të kërkimit përmes llogarisë zyrtare në Twitter. Përditësimi i rivlerësoi domenet, çfarë ndikoi në renditjen e tyre. Në këtë përditësim, mjekësia ishte shqetësimi kryesor- dhe faqet farmaceutike dolën fituese, Während SIDE (Paratë tuaja, Jeta juaj)-Faqet e humbura.

  2019 marsh 2019 Përditësimi thelbësor - 18.03.2019

  Me mars 2019 Përditësimi thelbësor, motori i kërkimit bëri një ndryshim në algoritmin e tij të renditjes. Si rezultat, disa faqe interneti fituan, për shembull nga zona e lajmeve, më shumë shikueshmëri. Faqet e internetit nga YMYL (Paratë tuaja, Jeta juaj)-Nga ana tjetër, zonat humbën pozitat e renditjes. Shumë nga domenet e prekura ndjenë tashmë efektet e dy përditësimeve të fundit.

  2018 Përditësimi i Mjekësisë #2 - 08.10.2018

  Përditësimi i Mjekësisë #2 nga tetori 2018 mori emrin për faktin, se një numër jashtëzakonisht i madh uebsajtesh shëndetësore u prekën nga efektet e përditësimit të algoritmit të motorit të kërkimit. Megjithatë, disa ditë pas Përditësimit të Mjekësisë, efektet u vunë sërish në perspektivë. Kjo sugjeron vetë, se më pas janë bërë disa rregullime.

  2018 Kleines Përditëso Algoritmin Bërthamë të Google - 01.10.2018

  fillim tetorit 2018 gjiganti i motorëve të kërkimit mori me rastin e përvjetorit të tij, sipas deklaratave të tyre, përditësim i vogël i algoritmit bazë. Por edhe këtu pati disa humbës të mëdhenj. Këto faqe interneti u rekomanduan nga motori i kërkimit, Për t'u mbështetur më shumë tek vizitorët që kthehen. Kjo do të thotë që efektet negative të një përditësimi nuk do të kenë një ndikim kaq të fortë në të ardhmen.

  2018 Përditësimi i Mjekësisë - 13.08.2018

  Me përditësimin e tretë të madh të vitit 2018 motori i kërkimit ndoqi qëllimin, të përmirësojë cilësinë e kërkimit të përdoruesve të saj. Që kryesisht faqe nga shëndetësia- dhe sektori mjekësor u prek, Përditësimi mori emrin e tij jozyrtar Medic Update. Sipas operatorit të motorit të kërkimit, megjithatë, ishte një rastësi e paqëllimshme.

  2018 Përditëso algoritmin bazë të Google - 23.04.2018

  Pas mesit të prillit 2018 disa thashetheme janë shfaqur për një tjetër përditësim të algoritmit kryesor që po kryhet, kjo më në fund u konfirmua zyrtarisht nga operatori i motorit të kërkimit. Megjithatë, nuk u dha asnjë informacion i mëtejshëm. Thjesht iu referua, se ishte një përditësim rutinë, siç bëhet disa herë në vit.

  2018 Përditëso algoritmin bazë të Google - 19.03.2018

  Në mars 2018 u krye një përditësim i madh në algoritmin bazë të motorit të kërkimit. Operatori i motorit të kërkimit nuk komentoi mbi ndryshimet e lidhura. Ai vetëm e vuri në dukje, që faqet me përmbajtje të mirë dhe unike meritonin pozicione më të mira të renditjes. Detajet teknike të një faqe interneti duhet gjithashtu të mbahen parasysh për një renditje të mirë.

  2017 Përditësim i panjohur i Google - 06.11.2017

  Me përditësimin nga nëntori 2017 motori i kërkimit nuk ka kryer një përditësim penallti për herë të parë, faqet e internetit, që shkelin rregullat e motorit të kërkimit, ndëshkohet me vende të këqija në renditje. Ky përditësim rezultoi në një ndryshim në algoritmin e renditjes në përgjithësi në një renditje të re. Pra, jo vetëm anët e këqija u ndëshkuan, por edhe anët e mira të shpërblyera.

  2017 Përditësim i panjohur i Google - 28.08.2017

  Me përditësimin nga fundi i gushtit 2017 U prezantuan kontrolle të shtuara të cilësisë për përdorimin e sinonimeve të fjalëve kyçe dhe u vlerësuan faqet me shumë lidhje prapa. Nga njëra anë, kjo çoi në, se faqet e internetit duhej të ishin më të kujdesshme me mbushjen e fjalëve kyçe dhe se shitësit e mëdhenj në internet humbën fuqinë e tregut në krahasim me dyqanet e vogla, nëse përdoren këto masa të mira të optimizimit të motorëve të kërkimit.

  2017 Përditësim i panjohur i Google - 29.05.2017

  Operatorët e motorëve të kërkimit nuk kanë komentuar zyrtarisht mbi këtë përditësim dhe efektet e tij. Megjithatë, me sa duket, u bë një rregullim në lidhje me termat e kërkimit me synime identike kërkimi. Përfituan edhe faqet e internetit, të cilat u dhanë përdoruesve të tyre një vlerë të madhe të shtuar nga ky përditësim. Përdorimi i saktë i titujve dhe përshkrimeve meta gjithashtu luan një rol këtu.

  2017 Fred Update - 13.03.2017

  Emërtimi "Fred" për përditësimin nga marsi 2017 në fakt u përdor si shaka në fillim, por megjithatë e ka vendosur veten. Faqeve të internetit me përmbajtje inferiore dhe të vjetëruar pa vlerë të shtuar iu dha një ulje në renditje. Faqet gjithashtu, që ishin të mbingarkuar me reklama të tepërta, u zhvlerësuan. Kjo ishte veçanërisht e vërtetë për faqet e internetit të filialeve me cilësi të ulët.

  2017 Përditësim i panjohur i Google -13.02.2017

  Ky përditësim që nga fillimi 2017 ishte një nga përditësimet më të mëdha të motorit të kërkimit në vitet e fundit. Megjithatë, operatorët nuk bënë një deklaratë zyrtare për ndryshimet. Është goditëse, se faqet e përkthimit dhe fjalorët në veçanti përfituan nga përditësimi. Kjo sugjeron, që faqet e internetit me përmbajtje të vogël dhe të shkurtër do të vlerësohen më mirë në të ardhmen.

  2016 Përditësimi i Penguinit 4.0 - 09.10.2016

  Me përditësimin e Penguin nga tetori 2016 algoritmi Penguin i motorit të kërkimit u bë pjesë e algoritmit bazë dhe ka ndodhur në kohë reale që atëherë. Për më tepër, meqenëse ky përditësim nuk preken më domenet e tëra nga penalitetet e Penguin, por vetëm URL të vetme ose renditje. Efekti i Penguin ishte më i synuar që atëherë.

  2016 Përditësim i panjohur i Google - 04.07.2016

  Përditësimi nga korriku 2016 i njohur gjithashtu si përditësimi Phantom 4, sepse operatorët e motorëve të kërkimit nuk kanë komentuar mbi një përditësim të mundshëm dhe efektet e tij. Fokusi ishte ndoshta në përmirësimin e mëtejshëm të cilësisë së pyetjes së kërkimit, duke u ofruar përdoruesve faqe interneti me përmbajtje me cilësi të lartë dhe duke kuptuar më mirë qëllimin e tyre pas një pyetje kërkimi.

  2015 Përditësimi i Google Panda #29 (Panda 4.2) - 27.07.2015

  Me përditësimin Panda #29 përditësimi i Panda u bë një pjesë integrale e algoritmit bazë dhe ka ndodhur në kohë reale që atëherë. Përditësimi përndryshe ishte pothuajse i dukshëm dhe nuk tregoi ndonjë efekt të rëndësishëm në renditjen e motorëve të kërkimit. Operatori i motorit të kërkimit gjithashtu nuk ka komentuar mbi përmbajtjen e përditësimit.

  2015 Përditësimi i algoritmit bazë të Google (Përditësim fantazmë) - 11.05.2015

  Përditësimi Phantom nga maji 2015 solli disa ndryshime të rëndësishme në renditje. Kjo është konfirmuar zyrtarisht nga operatori i motorit të kërkimit, se ishte një ndryshim në algoritmin bazë, që kishte të bënte me përpunimin e sinjaleve cilësore në një faqe interneti. Me këtë përditësim, motori i kërkimit mund të përcaktojë më mirë cilësinë e një faqe interneti në të ardhmen.

  2015 Google Mobile-Friendly Ranking-Përditësimi i Faktorit

  Përdorshmëria e celularit u përmirësua me përditësimin e Faktorit të Rangimit të Mirë në celular në prill 2015 një faktor i rëndësishëm renditjeje për motorin e kërkimit. Ndryshe nga zakonisht, përditësimi u njoftua paraprakisht. Faqet e internetit, të cilat nuk ishin të dizajnuara për të qenë të përgjegjshme deri në këtë pikë, kështu që dizajni i tyre nuk ishte i optimizuar për pajisjet mobile, duhej të pranonte humbje të rangut të lartë.

  2014 Përditësimi i Pirate i Google 2.0 - 03.11.20014

  Me përditësimin e piratëve 2.0 nga nëntori 2014 motori i kërkimit shkon përsëri kundër softuerit- dhe pirateria mediatike me përmbajtje të paligjshme. Përditësimi preku vetëm një grup të vogël faqesh interneti, të cilët pësuan humbje të konsiderueshme në renditjen e tyre ose i fshinë plotësisht nga indeksi i motorit të kërkimit.

  2014 Përditësimi i Google Penguin 3.0 - 27.10.2014

  Përditësimet e Përhapjes së Penguinit 3.0 u zhvillua në tetor 2014 në vend të. Përditësimi pati më pak ndikim sesa mendohej më parë. Disa kërkime në gjuhën angleze u prekën. Ndoshta ishte ashtu, se zbatimi zgjati shumë dhe nuk ishte një përditësim algoritmi, ishte thjesht një rifreskim.

  2014 Përditësimi i Google Panda #28 (Përditësimi i Pandas 4.1) - 29.09.2014

  Me përditësimin Panda #28 nga shtatori 2014 përditësimet e rregullta të Panda duhet të përshtaten rrënjësisht. Operatori i motorit të kërkimit njoftoi një ndryshim me një komponent algoritmik, prezantimi i të cilit duhet të shtrihet për një periudhë më të gjatë kohore. Prandaj, efektet nuk u ndjenë menjëherë, megjithatë të prekura përreth 5 Përqindja e të gjitha pyetjeve të kërkimit të bëra.

  2014 Përditësimi i Google HTTPS Ranking-Faktor

  Me këtë përditësim nga gushti 2014 HTTPS u bë një faktor renditjeje për gjigantin e motorëve të kërkimit. Që nga përditësimi i faktorit të renditjes HTTPS, faqet e internetit me një lidhje të sigurt HTTPS vlerësohen më mirë se ato me një lidhje të pasigurt HTTP. Megjithatë, ky është vetëm një faktor renditjeje i peshuar dobët, që sjell vetëm një bonus të vogël.

  2014 Kredi Google Payday 3.0 Përditëso

  Me përditësimin e tretë të kredisë Payday në qershor 2014 motori i kërkimit përsëri ndërmori veprime të synuara kundër spamit. Ky përditësim adresoi në mënyrë specifike pyetjet dhe faqet e kërkimit të padëshiruar, të cilat shpesh ofrojnë përmbajtje spammy. Kjo përfshin, për shembull, faqet e internetit me përmbajtje pornografike, Faqet e lojërave të fatit, krediteve dhe farmaceutike me recetë.

  2014 Përditësimi i Google Panda #27 (Përditësimi i Pandas 4.0) - 26.05.2014

  Përditësimi i pandave #27 nga maji 2014 solli të dyja një përditësim të të dhënave, si dhe një përditësim algoritmi. Përditësimi preku më shumë se shtatë për qind të të gjitha pyetjeve të kërkimit në gjuhën angleze. Me këtë përditësim, motori i kërkimit po merr masa kundër faqeve të internetit me përmbajtje të dobët, duke i vlerësuar në renditje.

  2014 Kredi Google Payday 2.0 Azhurnoni - 26.05.2014

  Me kredinë e pagesës 2.0 Përditësim nga maji 2014 Motori i kërkimit çoi në zhvlerësimin e faqeve të padëshiruara dhe penalizimin e përdorimit të teknikave të paligjshme SEO. Faqet e internetit, të cilët donin ta bënin faqen e tyre më interesante për motorët e kërkimit me taktika të papastra optimizimi, tani e tutje u ndëshkuan me një renditje të keqe apo edhe me fshirje nga indeksi i kërkimit.

  2014 Përditësimi i paraqitjes së faqes së Google #3 (Reklamat mbi dele) - 17.02.2014

  Përditësimi i paraqitjes së faqes #3 nga fillimi 2014 ishte drejtuar kundër faqeve të internetit, e cila u zbeh në shumë reklama në pjesën e dukshme menjëherë. Si rezultat, faqet me renditje të keqe u penalizuan, përdorni të ashtuquajturat Ads Above The Fold, pra reklamimi, e cila është e dukshme për përdoruesin kur thërret faqen pa lëvizur.

  2013 Përditësimi i Google Penguin 2.1 - 24.10.2013

  Me përditësimin e Penguinit 2.1 motori i kërkimit që synon, për të përmirësuar më tej pyetjet e kërkimit të përdoruesve të tyre duke shfaqur faqe përkatëse me përmbajtje me cilësi të lartë. Faqet e internetit, të cilët vjedhin një vend të mirë të renditjes përmes lidhjeve të blera, u zhvlerësuan. Ishte kryesisht një përditësim i të dhënave, që preku rreth një për qind të të gjitha pyetjeve të kërkimit.

  2013 Përditësimi i Google Hummingbird

  Motori i kërkimit nxori përditësimin Hummingbird në kohën e ditëlindjes së saj të pesëmbëdhjetë. Ai u parapri nga një rishikim i gjerë i algoritmit të kërkimit, për të interpretuar edhe më mirë qëllimin e pyetjeve të kërkimit në të ardhmen. Përditësimi funksionoi mirë 90 përqindja e të gjitha pyetjeve të kërkimit dhe kështu ishte përditësimi më i madh në vitet e mëparshme.

  2013 Përditësimi i Pandas #26 - 22.07.2013

  Përditësimi i pandave #26 ishte një program rikuperimi, me të cilin operatori i motorit të kërkimit zbuti penalitetet përmes përditësimeve të Panda. Duhet të ketë përafrim më të mirë me këtë përditësim, tani e tutje duhet të ketë më pak dëme kolaterale kur uebsajtet zvogëlohen nga përditësimet e Panda. Domene të shumta ishin në gjendje të arrinin shikueshmëri të përmirësuar si rezultat i përditësimit.

  2013 Përditësimi i huasë në Google Payday 17.06.2013

  Përditësimi i huasë Payday duhet të përmirësojë më tej rezultatet për pyetjet e kërkimit të prirur ndaj mesazheve të padëshiruara. Përditësimi synonte në mënyrë specifike zona të caktuara, të cilët janë veçanërisht të prirur ndaj përmbajtjeve të padëshiruara. Kjo përfshin, por nuk kufizohet në, faqet e internetit të dedikuara për pornografi, kredite, lojërat e fatit dhe farmaceutikët. ishte qëllimi, analizoni cilësinë e tyre si dhe strukturat e backlink-ut.

  2013 Përditësimi i Penguinit 2.0 (#4) - 27.05.2013

  Ndryshe nga përditësimet e Penguinit më parë, ky përditësim ishte nga mesi 2013 jo vetëm një rifreskim i të dhënave themelore. Ishte një ndryshim i madh algoritmi, gjë që përmirësoi ndjeshëm metodat e identifikimit të uebspam-it. Që atëherë, shkeljet e udhëzimeve të cilësisë së motorit të kërkimit u ndëshkuan shumë më ashpër nga një ulje e konsiderueshme në renditje.

  2013 Përditësimi i Pandas #25 - 25.03.2013

  Përditësimi i pandave #25 duhet të jetë rifreskimi i fundit manual, përpara se përditësimet e mëvonshme duhet të bashkohen me rregullime të tjera të algoritmit të kërkimit. Përditësimi u njoftua paraprakisht nga operatori i motorit të kërkimit dhe ndikoi kryesisht në faqet e krahasimit të çmimeve. Me këtë përditësim synohet synimi, Zhvlerësimi i faqeve me reklama të tepërta dhe përmbajtje të keqe.

  2013 Përditësimi i Pandas #24 - 04.02.2013

  Përditësimi i pandave #24 solli një rifreskim tjetër të të dhënave themelore. Çfarë efektesh pati në veçanti ky përditësim, nuk ka njoftuar operatorin e motorit të kërkimit. Përreth 1,2 Përqindja e të gjitha pyetjeve të kërkimit thuhet se janë prekur nga ky përditësim. Me këtë përditësim, i ashtuquajturi Panda Dance nga versionet e përmirësuara përfundoi pa efekte dukshëm të dukshme.

  2012 Përditësimi i Pandas #23 - 24.12.2012

  Përditësimi i pandave #23, që në Krishtlindje 2012 është nxjerrë jashtë, tregoi një ndikim 1,3 Përqindja e të gjitha kërkimeve në gjuhën angleze. Ai pati një ndikim pak më të lartë se dy paraardhësit e tij. Zyrtarisht, ky përditësim u referua vetëm si rifreskim nga operatori i motorit të kërkimit. Saktësisht çfarë ndryshimesh u bënë, nuk u zbulua.

  2012 Përditësimi i Pandas #22 - 26.11.2012

  Ashtu si paraardhësi i tij dy javë më parë, solli gjithashtu përditësimin e pandave #22 ndryshime pothuajse të dukshme me të. Ajo u konfirmua zyrtarisht vetëm pas disa kohësh nga ana e operatorit të motorit të kërkimit. Çfarë ndryshimesh erdhi me këtë përditësim, nuk u zbulua. U vu në dukje vetëm një menaxhim i përmirësuar i të dhënave.

  2012 Përditësimi i Pandas #21 - 12.11.2012

  Përditësimi i pandave #21 nuk solli ndonjë ndryshim të madh të dukshëm dhe vetëm pati ndikim 1,1 Përqindja e të gjitha kërkimeve në gjuhën angleze. Ky përditësim ishte fillimi i të ashtuquajturit Valle Panda. Duhet të jetë në fillim 2013 disa përditësime të tjera të Panda do të pasojnë së shpejti, të cilat vështirë se sollën ndonjë ndryshim domethënës apo të dukshëm.

  2012 Përditësimi i paraqitjes së faqes #2 (Reklamat mbi dele) - 15.10.2012

  Përditësimi i paraqitjes së faqes #2 është një version i përmirësuar i fillimit 2012 prezantoi algoritmin e paraqitjes së faqes. Domenet ndikohen nga ky algoritëm i renditjes, të cilët vendosin një sasi joproporcionale reklamash në zonën e dukshme të faqeve të tyre. Kushdo që përdor shumë nga kjo e ashtuquajtura reklamë e lartpërmendur, dënohet me zhvlerësim dhe rrjedhimisht me një vend të keq renditjeje.

  2012 Përditësimi i Penguinit #3 - 08.10.2012

  Përditësimi i Das Penguin #3 nga tetori 2012 ishte një përditësim relativisht i vogël, vetëm atë 0,3 Përqindja e të gjitha pyetjeve të kërkimit të bëra në mbarë botën. Ishte një rifreskim i të dhënave, e cila, sipas operatorit të motorit të kërkimit, duhet të pasohet nga një ndryshim më i gjerë algoritmi. Përditësimi pothuajse nuk kishte ndonjë ndikim të rëndësishëm për SEO dhe për këtë arsye mori pak vëmendje në industri.

  2012 Përditësimi i Pandas #20 & Përditësim EMD (Exact-Match-Domain) - 01.10.2012

  fillim tetorit 2012 dy përditësime të mëdha u prezantuan nga operatori i motorit të kërkimit në të njëjtën kohë. Përditësimi i pandave #20, i cili solli një ndryshim algoritmi dhe një rifreskim të të dhënave me të, ndikuar 2,4 Përqindja e të gjitha kërkimeve. EMD (Exact-Match-Domain)-Përditësoni fjalë kyçe të përdorura në emrat e domeneve më pak të rëndësishme, për këtë qëllim u vu më shumë në fokus përmbajtja me cilësi të lartë.

  2012 Përditësimi i Pandas #19 - 24.09.2012

  Përditësimi i pandave #19 ne shtator 2012 ishte paksa një rifreskim i të dhënave, e cila solli vetëm disa ndryshime. Ashtu si me përditësimin e mëparshëm disa javë më parë, as një për qind e të gjitha pyetjeve të kërkimit nuk u prekën nga ky përditësim. Renditja e kërkimit u përmirësua nga përditësimi i Panda #19 kështu që vështirë se ndikohet.

  2012 Përditësimi i Pandas #18 - 03.09.2012

  fillimi i shtatorit 2012 u bë përditësimi i Pandas #18 i mbështjellë. Ishte vetëm një rifreskim i vogël i të dhënave, të cilat realisht nuk treguan ndonjë ndikim të dukshëm në indeksin e kërkimit. Më pak se një përqind e të gjitha kërkimeve të bëra në mbarë botën ishin nga përditësimi i Panda #18 të prekura. Ky përditësim vështirë se kishte ndonjë ndikim të rëndësishëm për SEO.

  2012 Përditësimi i Piratëve #1 (Dënimi DMCA) - 20.08.2012

  Në gusht 2012 filloi motorin e kërkimit me Përditësimin e Pirate #1 një ofensivë kundër palëve, që ka shkelur ligjin për të drejtën e autorit. Faqet e internetit, i cili ofronte kopje pirate të filmave ose muzikës, për shembull, u vlerësuan shumë në indeksin e kërkimit ose u fshinë plotësisht prej tij. Faqet e besueshme përfituan nga kjo me një vlerësim dhe një rritje në renditje.

  2012 Përditësimi i Pandas #17 - 30.07.2012

  Gati një muaj pas përditësimit të fundit të Panda, Përditësimi i Pandas #17 i mbështjellë. Përditësimi solli një rifreskim të të dhënave dhe pati një ndikim në rreth një përqind të të gjitha pyetjeve të kërkimit. Në ditët pas publikimit, renditja e kërkimit ishte shumë e shqetësuar. Një lidhje me përditësimin nuk është konfirmuar zyrtarisht.

  2012 Përditësimi i Pandas #16 - 02.07.2012

  Përditësimi i pandave #16, atë në korrik 2012 është nxjerrë jashtë, ishte një rifreskim i të dhënave për mbledhjen e përmirësuar të të dhënave. Sipas informacionit zyrtar nga operatori i motorit të kërkimit, ai ndikoi rreth një për qind të pyetjeve të kërkimit të bëra në mbarë botën. Pas përditësimit të fundit të Panda ishte vetëm rreth dy javë më parë, Edhe rregullimi aktual nuk tregoi ndonjë ndikim të rëndësishëm në lidhje me SEO.

  2012 Përditësimi i Pandas #15 - 18.06.2012

  Në qershor 2012 u bë përditësimi i Pandas #15 ndërruar. Ishte një përditësim i vogël me një rifreskim të të dhënave, e cila, sipas motorit të kërkimit, ndikoi në një për qind të të gjitha pyetjeve të kërkimit në mbarë botën. Ai duhet të sigurojë mbledhjen e përmirësuar të të dhënave dhe të ndikojë pothuajse në algoritmin e kërkimit. Efekti në renditjen e motorëve të kërkimit ishte ende i dukshëm.

  2013 Përditësimi i Google Penguin 2.0 - 04.06.2012

  Përditësimi i Das Penguin 2.0 solli një ndryshim gjithëpërfshirës algoritmi me të, i cili përmirësoi ndjeshëm dhe zhvilloi më tej identifikimin e uebspam-it. Pas spekulimeve të gjata për efektet e përditësimit, megjithatë, rregullimet nuk u ndjenë aq qartë, siç pritej. Dy deri në tre përqind e të gjitha pyetjeve të kërkimit u prekën nga ky përditësim.

  2012 Përditësimi i paraqitjes së faqes së Google #2 (Reklamat mbi dele)

  Përditësimi i paraqitjes së faqes #2, atë në tetor 2012 është nxjerrë jashtë, ishte pas rregullimit në janar 2012 përditësimin e dytë, që dënonte qëllimisht faqet me reklama të tepruara në zonën drejtpërdrejt të dukshme. Për këtë reklamë të lartpërmendur, të cilat tashmë mund të shihen pa lëvizur, faqet e internetit me renditje të keqe penalizohen.

  2012 Domeni i Google Exact-Match (EMD) Azhurnoni

  Ne shtator 2012 u bë domeni i saktë i përputhjes (EMD) Përditësimi u ndërrua. Ai u lëshua në të njëjtën kohë me përditësimin e Panda #20 i mbështjellë. Me domenin e saktë të përputhjes (EMD) Përditësimi, motori i kërkimit synoi të fokusohej më shumë në përmbajtje me cilësi të lartë. Si rezultat, përdorimi i fjalëve kyçe në emrin e domenit u bë më pak i rëndësishëm dhe u vendos në anën e pasme si një faktor renditjeje.

  2012 Dënimi DMCA i Google

  2012 dënimi DMCA u prezantua nga operatori i motorit të kërkimit. Ajo ndëshkon faqet e internetit, që tërhoqi vazhdimisht vëmendjen për shkak të shkeljes së të drejtës së autorit. Në këtë kontekst, u krijua një sistem raportimi, mbi të cilat mund të raportohen shkelje të së drejtës së autorit. Faqet e internetit, të cilat shpesh raportohen për të, kanë të drejtë për një penallti dhe rrjedhimisht për një humbje të renditjes.

  2012 Përditësimi i Google Panda #14 - 07.05.2012

  Pasi përditësimi i parë i Penguin u shfaq disa ditë më parë, ishin efektet e përditësimit të Pandas #14 shikonte me padurim. Në fakt, ky përditësim nuk solli vetëm një rifreskim të të dhënave, por me sa duket korrigjoi edhe gabimet në përditësimin e Penguin. Disa faqe të penalizuara nga Penguin rifituan renditjen e tyre, ndërsa disa fitues të Penguinëve humbën përsëri vendet e tyre.

  2012 Përditësimi i Google Penguin #1 & Përditësimi i Google Panda 13 - 30.04.2012

  Në të njëjtën kohë me rifreskimin e të dhënave më të fundit përmes 13. Gjigandi i motorëve të kërkimit nxori Panda Update në fund të prillit 2012 përditësimi i parë i Penguinit. Ashtu si me Panda, tani e tutje duhet të ketë përditësime të rregullta, gjë që konfirmoi se të dhënat e Penguin u përpunuan gjithashtu jashtë algoritmit bazë. Me këtë përditësim, veprimi kundër uebspam-it duhet të jetë edhe më i synuar.

  2012 Përditësimi i Google Panda #12 - 02.04.2012

  Përditësimi i pandave #12 ishte një përditësim rutinë, i cili siguroi një rifreskim të të dhënave. Ai u lëshua rreth një muaj pas përditësimit të fundit të Panda. Sipas informacionit zyrtar nga operatori i motorit të kërkimit, përditësimi i dymbëdhjetë Panda është rreth 1,6 Përqindja e të gjitha pyetjeve të kërkimit global të ndikuar. Në fakt, efektet e këtij përditësimi mbetën mjaft të paqarta.

  2012 50 Mars-Paketë (Përfshirë. Rregullime për trajtimin e tekstit të ankorimit) - 26.03.2012

  Në mars 2012 u bë një përditësim i shumëfishtë me paketën e 50 Marsit 50 u shfaqën ndryshime të ndryshme algoritmesh. Ky përditësim zhvendosi vlerësimin e teksteve të lidhjeve, të ashtuquajturat tekste ankoruese, më tej në fokus. Identifikimi i videove me cilësi të lartë dhe kërkimi i imazheve janë përmirësuar gjithashtu. Ndryshimet ndikuan kryesisht në SEO lokale.

  2012 Përditësimi i Google Venecia

  Përditësimi i Venecias u bë përditësimi i Pandas në të njëjtën kohë #11 ne pranvere 2012 ndërruar. Me këtë përditësim, informacioni nga Places u integrua gjithnjë e më shumë në rezultatet e pyetjeve të kërkimit organik. Që tani e tutje, kërkimet lokale mund të japin rezultate më të mira. Motori i kërkimit fillimisht eksperimentoi me formate të ndryshme të ekranit, derisa përditësimi u lëshua përfundimisht.

  2012 Përditësimi i Google Panda #11 - 05.03.2012

  Përditësimi i pandave #11 ishte një përditësim i vogël për të rifreskuar të dhënat, i cili u publikua në të njëjtën kohë me Përditësimin e Venecias. Cili përditësim kishte cilat efekte, prandaj mbeti i paqartë dhe nuk u komentua zyrtarisht nga operatori i motorit të kërkimit. Përditësimi i pandave #11 u shfaq vetëm disa ditë pas përvjetorit të parë të Panda.

  2012 Përditësimi i algoritmit të paraqitjes së faqes së Google (Reklamat mbi dele) -30.01.2012

  Me përditësimin e algoritmit të paraqitjes së faqes, motori i kërkimit përmirësoi algoritmin e paraqitjes së faqes, për të ndëshkuar faqet e internetit me reklama të tepërta mbi dele. faqet, të cilat përmbajnë hapësirë ​​të madhe reklamimi në zonën e dukshme direkt, që atëherë u ndëshkuan me rezultate më të dobëta të renditjes. Ndryshe nga zakonisht, operatori i motorit të kërkimit nuk i dha përditësimit një emër të vetin.

  2012 Përditësimi i Google Panda #10 - 23.01.2012

  Përditësimi i pandave #10 ishte përditësimi i parë në një seri përditësimesh të të dhënave të ndërruara rregullisht me një interval të shkurtër kohor midis përditësimeve individuale. Ndikimi i përditësimit të dhjetë të Panda nuk u komentua zyrtarisht dhe mbeti i paqartë. Sidoqoftë, asgjë nuk ka ndryshuar në vetë algoritmin, Të paktën kështu tha operatori i motorit të kërkimit.

  2011 Përditësimi i Google Panda #9 - 28.11.2011

  Përditësimi i nëntë i Panda përfshiu një rifreskim të të dhënave dhe nuk solli ndonjë ndryshim të dukshëm. Gjithashtu nga ana e motorit të kërkimit nuk u njoftua, nëse dhe në çfarë mase përditësimi i Pandas #9 pati një ndikim në algoritmin e kërkimit. Përditësimi i Panda ia doli mirë në renditjen e motorëve të kërkimit #9 jo e dukshme, kjo është arsyeja pse ajo nuk ka ndonjë rëndësi të SEO.

  2011 Përditësimi i freskisë së Google - 14.11.2011

  Me Përditësimin e Freskisë nga Nëntori 2011 Pyetjet e kërkimit të ndjeshme ndaj kohës morën një fokus më të fortë. Faqet e internetit, që ofrojnë përmbajtje të përditësuar, të tilla si vendet e motit, që atëherë u vlerësuan ndryshe. Me lajmin, një komponent i ri i renditjes u bë i rëndësishëm. 35 Përqindja e të gjitha pyetjeve të kërkimit global thuhet se janë prekur nga ky përditësim, sipas deklaratave zyrtare.

  2011 Përditësimi i Google Panda #8 - 24.10.2011

  Në tetor 2011 u bë përditësimi i Pandas #8 përhapur në mbarë botën. Ky përditësim njihet si fillimi i të ashtuquajturit "Fluksi i pandave" parë, i cili dha përditësime të rregullta gjatë muajve të ardhshëm. Sipas informacionit zyrtar nga operatori i motorit të kërkimit, të gjitha këto përditësime duhet të kenë vetëm një ndikim të vogël prej më pak se dy përqind në rezultatet e kërkimit..

  2011 Përditësimi i Google Panda #7 - 03.10.2011

  Tek përditësimi i Pandas #7, atë në tetor 2011 është nxjerrë jashtë, operatori i motorit të kërkimit nuk ka dhënë asnjë informacion zyrtar. Prandaj është e paqartë, çfarë efektesh pati përditësimi. Megjithatë, disa operatorë faqesh u prekën nga humbje masive në renditje. Prandaj mund të supozohet, se ishte më shumë se një rifreskim rutinë i të dhënave.

  2011 Përditësimi i lidhjeve të zgjeruara të Google - Jam 29.08.2011

  Me Përditësimin e Zgjeruar të Lidhjeve të Sitit nga gushti 2011 Lidhjet e zgjeruara të faqes gjetën rrugën e tyre në paraqitjen vizuale të rezultateve të kërkimit. Fillimisht, deri në dymbëdhjetë lidhje faqesh u shfaqën nën domenin kryesor përkatës, më vonë numri u kufizua në një maksimum prej gjashtë lidhjesh faqesh. Lidhjet e zgjeruara të faqes luajnë një rol të rëndësishëm në pyetjet e kërkimit të markës.

  2011 Përditësimi i Google Panda #6 - 15.08.2011

  Përditësimi i pandave #6 ishte përditësimi i parë i Pandas, që ndikoi në rezultatet e kërkimit të gjuhës gjermane. Ky përditësim ishte gjithashtu një premierë në shumicën e vendeve të tjera. Vetëm kineze, Kërkimet japoneze dhe koreane nuk u prekën nga përditësimi. Në mbarë botën, gjashtë deri në nëntë përqind e të gjitha pyetjeve të kërkimit treguan një efekt nga përditësimi.

  2010 Përditësimi i Google Caffeine - Jam 14.06.2010

  Kafeina u testua nga operatori i motorit të kërkimit për muaj të tërë, para përfundimit të mesit 2010 u zhvillua nxjerrja. Përditësimi i kafeinës ishte një ndryshim i madh në algoritmin bazë dhe solli ndryshime të gjera në sistemin e indeksimit. Me këtë përditësim, pyetjet e kërkimit tani e tutje duhet të ofrojnë rezultate kërkimi më të freskëta dhe më të përditësuara. Kafeina ishte 2013 zëvendësuar nga Hummingbird.

  2010 Përditësimi i Google për ditën e majit - Jam 10.05.2010

  Përditësimi i Ditës së Majit nga maji 2010 përfshinte një ndryshim të madh në algoritmin e kërkimit. Preku kryesisht të ashtuquajturat fjalë kyçe me bisht të gjatë. ishte qëllimi, të përmirësojë cilësinë e rezultateve të kërkimit. Për këtë qëllim, cilësia e faqeve të internetit për pyetje kërkimi me disa fjalë u rivlerësua dhe renditja u rregullua në përputhje me rrethanat..

  2009 Përditësimi i Google Vince (Përditësimi i markës) - Jam 21.12.2009

  Përditësimi i Vince kishte filluar 2009 shpallur dhe më pas doli gradualisht. fund 2009 ishte e dukshme në Gjermani. Si rezultat i këtij përditësimi, ishte e mundur, se i njëjti domen u shfaq disa herë në indeksin e kërkimit. Për më tepër, ndërgjegjësimi i markës u bë një faktor i ri renditjeje, ku faqet e markave papritmas arritën pozicione të mira të renditjes pa masa të mëdha SEO.

  2008 Përditësimi i Google Dewey

  2008 përditësimi i Dewey u krye. Ai shkaktoi një rritje të masave të SEO, sepse befas u bë e qartë, që faqet e internetit duhet të mirëmbahen për të arritur një renditje të mirë. Me këtë përditësim, operatori i motorit të kërkimit ndryshoi disa procese të brendshme. Përveç kësaj, ai ishte në varësi të tij, që zotërojnë produkte, siç janë Librat, në këtë mënyrë do t'i jepej trajtim preferencial.

  2007 Përditësimi i Google Buffy

  Në vitin 2007 Përditësimi Buffy u zbatua. Operatori i motorit të kërkimit u njoftua zyrtarisht, se ishte një sërë ndryshimesh të vogla. Çfarë saktësisht fshihej pas saj, megjithatë, nuk u zbulua. Përditësimi mori emrin e tij për nder të punonjëses Vanessa Fox, e cila u largua nga operatori i motorit të kërkimit në këtë moment në kohë.

  2005 Përditësimi i Google Big Daddy

  Përditësimi i Big Daddy ishte një përditësim në shkallë të gjerë dhe për këtë arsye u shpërnda për disa muaj. Ai përfshinte ndryshime në infrastrukturën e motorit të kërkimit, duke bërë zvarritjen- dhe sistemi i indeksimit është përmirësuar. Fokusi kryesor ishte në eliminimin e ridrejtimit- dhe probleme të kopjimit të përmbajtjes, si dhe trajtimin e kanonikizimit.

  2005 Përditësimi i Google Jagger

  Përditësimi i Jagger ishte nga shtatori deri në nëntor 2005 dalë gradualisht. Qëllimi i tij kryesor ishin lidhjet me cilësi të dobët. Lidhje nga fermat e lidhjeve, Lidhjet reciproke si dhe ato të paguara duhet të ndëshkohen me Jagger Update. Faqet e internetit, të cilët donin të merrnin trafikun me ndihmën e taktikave të tilla, që atëherë u dënuan me një renditje të keqe.

  2005 Përditësimi i Google Gilligan

  Sipas operatorit të motorit të kërkimit, Përditësimi Gilligan ishte i vitit 2005 jo një përditësim i vërtetë. Vetëm të dhënat e indeksit janë përditësuar gjatë kësaj periudhe. Prandaj, ky përditësim u lëshua gjithashtu si një "gabim" Përditësimi i njohur. Si rezultat i këtij rregullimi, backlink- dhe të dhënat e renditjes së faqeve të dukshme në rezultatet e kërkimit, gjë që rezultoi në një ndryshim të dukshëm optik.

  2005 Përditësimi i Google Bourbon

  Sipas një njoftimi zyrtar, viti 2005 doli përditësimi i burbonit. Çfarë ndryshimesh solli ky përditësim, Megjithatë, nuk u përmend. Dyshohet, se operatori i motorit të kërkimit përmirësoi zbulimin e përmbajtjes së kopjuar me përditësimin Bourbon. Falë përditësimit, përdoruesit e motorëve të kërkimit ishin në gjendje të gjenin më shpejt përmbajtjen përkatëse.

  2005 Përditësimi i Google Allegra

  Ne shkurt 2005 përditësimi Allegra u instalua. Asnjëherë nuk ka pasur ndonjë deklaratë zyrtare për ndryshimet e përfshira. Megjithatë, u bë e qartë, se mosha e faqes së internetit, struktura e tyre si dhe cilësia e lartë dhe përmbajtja unike u bënë faktorë të rëndësishëm renditjeje. Përveç kësaj, ndryshimi i algoritmit u drejtua kundër uebspam-it dhe përdorimit të lidhjeve të dyshimta.

  2004 Përditësimi i Google Brandy

  Ne shkurt 2004 operatori i motorit të kërkimit nxori përditësimin e Brandy. Me këtë përditësim Indeksimi Semantik Latent (i shkurtër: LSI) prezantuar, lënda dhe përmbajtja e një faqe interneti u zhvendos në fokusin e vlerësimit. Përveç kësaj, teksteve të ankorimit iu dha më shumë peshë. Përditësimi i Brandy korrigjoi gjithashtu disa gabime në përditësimin e Austin.

  2004 Përditësimi i Google Austin

  Fillim 2004 operatori i motorit të kërkimit importoi përditësimin e Austin. Që atëherë e tutje, tekstet e fshehura dhe mbushja e fjalëve kyçe në meta etiketat çuan në një vlerësim më të dobët dhe në këtë mënyrë në një zhvlerësim të renditjes. Përditësimi i Austin shpejt ia bëri të qartë industrisë, se tema si dhe përmbajtja e një faqe interneti do të kenë një rëndësi të lartë SEO në të ardhmen.

  2003 Përditësimi i Google Florida

  Përditësimi i Floridës nga fundi 2003 i jepni fund teknikave të vjetruara SEO nga vitet 1990. faqet, të cilët përdorën metoda të tilla si spamming me fjalë kyçe, për të zënë një vend të mirë në renditje, arriti efektin e kundërt në të ardhmen falë përditësimit. Me efektet e tij të gjera, ai ende konsiderohet si një nga përditësimet më domethënëse sot.

  2003 Përditësimi i Google Fritz

  Përditësimi i Fritz vazhdoi qëllimin e Përditësimit Emerald, i cili u lançua një muaj më parë. Përditësimi korrigjoi disa gabime të vogla dhe rezultoi në rregullime të rregullta ditore të renditjes, të cilët ishin në rrjedhë, si të thuash. Me përditësimin e Fritz, Everflux më në fund zëvendësoi kërcimin mujor të motorit të kërkimit.

  2003 Përditësimi i Google Esmeralda

  Përditësimi i Esmeralda përfundoi në qershor 2003 e ashtuquajtura valle e motorit të kërkimit. Që tani e tutje nuk duhet të ketë më përditësime të mëdha mujore, por rregullimet bëhen çdo ditë. Prandaj, ndryshimet që lidhen me përditësimet ditore të indeksit treguan efekte dhe luhatje më pak të rëndësishme në renditje tani e tutje, kur u bënë të dukshme gjatë kërcimit të motorit të kërkimit.

  2003 Përditësimi i Google Dominic

  Përditësimi mujor i motorit të kërkimit në maj 2003 u emërua Dominic. Përditësimi solli shumë ndryshime dhe luhatje të mëdha në indeksin e kërkimit. Cilat rregullime i bëri saktësisht Dominic Update, nuk u njoftua nga operatori i motorit të kërkimit. Megjithatë, u bë e qartë, se krijimi i të ashtuquajturave ferma lidhëse duhet të vështirësohet.

  2003 Përditësimi i Google Cassandra

  Përditësimi i Prillit të Cassandra 2003 hit faqet e internetit, i cili ka punuar me tekste të fshehura për robotët e motorëve të kërkimit, megjithatë, nuk u ka ofruar përdoruesve ndonjë përmbajtje përkatëse. Gjithashtu faqe me lidhje të fshehura dhe uebspam si dhe të tilla, të cilët operuan mbushjen e fjalëve kyçe dhe shkëmbimin e lidhjeve brenda faqeve të tyre, u ndëshkuan nga përditësimi i Cassandra me një vend të keq renditjeje.

  2003 Përditësimi i Google Boston

  Përditësimi i Das Boston, që në shkurt 2003 është nxjerrë jashtë, ishte përditësimi i parë i motorit të kërkimit, të cilit iu dha një emër zyrtar. Ai inicoi të ashtuquajturin vallëzim nga rregullimet mujore të indeksit. Me këtë përditësim, lidhjet e pasme morën më shumë peshë, ku faqet e internetit me një numër të madh të lidhjeve kthyese lëvizën përpara në pozicionet e renditjes.

  2002 1. dokumentierët Përditësimi i Google

  Përditësimi i parë i dokumentuar i motorit të kërkimit ishte ndoshta në shtator 2002 zbatuar. Gjatë kësaj periudhe ka pasur luhatje të mëdha në renditje, sesa ndodhte zakonisht. Sidoqoftë, operatori i motorit të kërkimit nuk e konfirmoi kurrë zyrtarisht këtë përditësim. Prandaj edhe sot e kësaj dite nuk është e qartë, çfarë ndryshimesh solli në të vërtetë përditësimi.