WhatsApp
Google
Azhurnoni
Google
SEO Lexicon
Skype
SEO
Lista kontrolluese
E fundit në faqen
Lista kontrolluese për 2020
Ne jemi ekspertë në këto
Industri për SEO

  Kontaktoni

  Global SEO

  Mirësevini në Onma Scout
  Blog

  Mjete të dobishme për optimizimin e SEO

  optimizimi i SEO

  Optimizimi i motorit të kërkimit (SEO) përfshin përdorimin e fjalëve kyçe për të tërhequr vëmendjen në faqen tuaj. Sa më të rëndësishme të jenë fjalët kyçe, aq më i lartë faqja juaj do të vendoset në faqen e rezultateve të motorit të kërkimit. Optimizimi i motorit të kërkimit përfshin optimizimin brenda dhe jashtë faqes. Të dy aspektet janë të rëndësishme për suksesin e faqes suaj të internetit. Më poshtë janë renditur disa mjete të dobishme për optimizimin e SEO. Lexoni për të mësuar më shumë. (Përditësuar në gusht, 2017:

  SEO jashtë faqes është një pjesë e optimizimit të motorit të kërkimit

  SEO jashtë faqes përfshin përdorimin e teknikave jashtë faqes së internetit për të rritur renditjen e saj. Këto përfshijnë ndërtimin e lidhjeve të pasme, marketingu i mediave sociale, blogimi i mysafirëve, dhe me shume. Përpara se të filloni përpjekjet për SEO jashtë faqes, sigurohuni që të keni një strategji solide të lidhjes së brendshme. Kjo do të krijojë një efekt gypi, drejtimin e vizitorëve në faqe të ndryshme brenda faqes tuaj të internetit. Një pjesë tjetër e SEO offpage përfshin heqjen e lidhjeve të dobëta në faqen tuaj të internetit. Lidhjet e këqija mund të dëmtojnë renditjen tuaj sepse Google i merr parasysh kur përcakton se sa mirë renditet një sajt.

  Një nga mënyrat më të mira për të rritur përpjekjet tuaja për SEO jashtë faqes është të arrini individë me ndikim në industrinë tuaj. Ndikuesit kanë ndjekës të shumtë në rrjetet sociale dhe bloget dhe mund t'ju ndihmojnë të përmirësoni autoritetin e domenit tuaj. Kur këta njerëz flasin për markën tuaj, motorët e kërkimit do të marrin parasysh. Pasi ata bëjnë, më pas mund t'i kontaktoni drejtpërdrejt. Kjo mënyrë, ju mund të ndërtoni markën tuaj dhe të gjeneroni trafik shtesë për faqen tuaj të internetit.

  SEO jashtë faqes përfshin gjithashtu ndërtimin e lidhjeve, krijimi i përmbajtjes, dhe shkëmbimet e lidhjeve. Ato faqe që lidhen me ju konsiderohen “garantimi” faqet për faqen tuaj, kështu që ata do të kenë më shumë gjasa të renditin faqen tuaj më të lartë. Por ka edhe mënyra për të promovuar faqen tuaj me postime të ftuar dhe aktivitete të tjera jashtë faqes. Përdorimi i postimeve të të ftuarve dhe formave të tjera të promovimit të faqes mund të rrisë ndjeshëm përpjekjet tuaja për SEO jashtë faqes.

  Përmbajtja e përbashkët është një mënyrë tjetër popullore për të rritur shikueshmërinë. Përmbajtja shpërndahet gjerësisht, dhe ju mund ta shpërndani këtë përmbajtje në uebsajte ose platforma të tjera. Ndërsa nuk do ta shihni domosdoshmërisht përmbajtjen tuaj në ato sajte, ju mund të merrni më shumë vëmendje përmes përdorimit të meta etiketës noindex. Kjo metodë mund të ndihmojë gjithashtu faqen tuaj të rrisë renditjen e saj në motorët e kërkimit. Por kini kujdes kur bëni sindikacion të përmbajtjes. Disa sajte nuk do të indeksojnë përmbajtjen tuaj, kështu që është më mirë t'i përmbaheni URL-së origjinale.

  SEO në faqe është një pjesë e optimizimit të motorit të kërkimit

  SEO në Faqe, i njohur ndryshe si optimizimi në vend, është një pjesë e rëndësishme e optimizimit të motorëve të kërkimit. Megjithatë, është e rëndësishme të mbani në mend se SEO në faqe nuk ka të bëjë vetëm me optimizimin për motorët e kërkimit. Fokusi këtu është te përdoruesit dhe sinjalet sociale. Prandaj, është e rëndësishme të siguroheni që e gjithë përmbajtja në faqen tuaj të jetë e lehtë për t'u gjetur dhe e lehtë për t'u lexuar. Më poshtë janë renditur disa nga pikat më të rëndësishme që duhen mbajtur parasysh kur optimizoni për motorët e kërkimit.

  Së pari, duhet të siguroheni që koha e ngarkimit të faqes suaj të internetit të jetë e ulët. Në botën e sotme të internetit, përdoruesit presin një kohë të shpejtë të ngarkimit të faqes. Prandaj, ata nuk do të presin gjatë, pasi kjo do të rrisë normat e fryrjes. Për më tepër, Google merr parasysh shpejtësinë e lëvizjes kur llogarit renditjen tuaj. Për të arritur këtë, sigurohuni që koha e punës së faqes suaj të internetit është nën 2 sekonda. Në fund të fundit, SEO në faqe është një pjesë e rëndësishme e optimizimit të motorëve të kërkimit.

  Së dyti, SEO në faqe është thelbësore për përdoruesit e celularëve. Google e ka bërë atë një faktor renditjeje për faqet e internetit të lëvizshme. Prandaj, përmbajtja dhe dizajni juaj duhet të jenë miqësore me celularin. Së treti, faqet e internetit miqësore për celularët do të fitojnë më shumë klikime, që përkthehet në më shumë të ardhura. Prandaj, mënyra më e mirë për të zbatuar SEO në faqe është ta bëni faqen tuaj të internetit miqësore për celularin. Sa më miqësore për celularët të jetë faqja juaj e internetit, aq më të larta janë shanset që faqja juaj e internetit të renditet në rezultatet e kërkimit.

  Optimizimi i faqes kontrollon gjithashtu përmbajtjen e kopjuar. Në rast se faqja juaj e internetit është shumë e gjerë, përmbajtja në URL-të e saj të ndryshme mund të ketë të njëjtën përmbajtje. Për më tepër, Përmbajtja e kopjuar është shumë e keqe për renditjen tuaj, kështu që ju duhet të siguroheni që faqja juaj e internetit të jetë unike. Ju duhet të shmangni kopjimin e përmbajtjes nga faqet e tjera të internetit – ndryshe, Google do ta njohë atë si përmbajtje të kopjuar dhe do të penalizojë faqen tuaj. Ju gjithashtu mund të optimizoni trupin dhe tekstin e faqes suaj të internetit.

  Hulumtimi i fjalëve kyçe është një mjet për SEO jashtë faqes

  Një mënyrë e mirë për të optimizuar faqen tuaj të internetit është përmes kërkimit të fjalëve kyçe. Fjalët kyçe janë termat që njerëzit përdorin për të gjetur informacionin që kërkojnë, dhe ato janë baza e SEO në faqe. Ju madje mund të optimizoni faqen tuaj të internetit për fjalë kyçe të markës, të cilat janë terma të njohura kërkimi për një markë të njohur. Me kërkimin e fjalëve kyçe, ju do të dini se çfarë po kërkon publiku, dhe për çfarë ata janë të gatshëm të paguajnë.

  Pasi të keni vendosur për fjalët kyçe për të synuar, ju duhet të përdorni këto fjalë në përmbajtjen tuaj. Përdorni mjete si Google Search Console, Ahrefs, Sistrix, dhe Ubersuggest për të gjetur fjalë kyçe që janë të njohura dhe të rëndësishme për faqen tuaj të internetit. Për më tepër, përdorni mjetet e fjalëve kyçe për të gjeneruar kombinime shtesë të fjalëve kyçe. Këto mjete do t'ju ndihmojnë të zbuloni nëse një fjalë kyçe specifike ka konkurrencë të lartë dhe është një përshtatje e mirë për faqen tuaj të internetit.

  Hulumtimi i fjalëve kyçe është veçanërisht i dobishëm kur ka shumë konkurrencë për një fjalë kyçe specifike. Fjalët kyçe që kanë volum të ulët kërkimi mund të jenë një strategji e mirë nëse konkurrenca është e ulët. Fjalë kyçe të tilla mund të jenë më të lehta për t'u renditur me disa përpjekje. Dhe pasi t'i keni gjetur ato, ju mund të optimizoni faqet tuaja me to. Do të përfundoni me një faqe interneti më fitimprurëse! Ju do të merrni një renditje më të mirë nëse synoni fjalët kyçe të duhura.

  Një fjalë kyçe mund të ketë më shumë se një qëllim kërkimi, prandaj hulumtojeni atë tërësisht. Mundohuni të kuptoni nëse përdoruesi po kërkon informacion apo një transaksion. Veçoria e plotësimit automatik të Google do t'ju ndihmojë gjithashtu të merrni ide për fjalë kyçe të reja. Ju gjithashtu mund të gjeni kombinime fjalë kyçe që synojnë të njëjtin qëllim. Nëse synoni një fjalë kyçe të lidhur me blerjet, ju mund të dëshironi të përdorni Amazon si shembull.

  Optimizimi i përmbajtjes ndihmon për të kuptuar, çfarë është në faqet tuaja

  Ka disa mënyra për të rritur trafikun e faqes suaj të internetit. Një nga më efektivet është përmes përmbajtjes. Ju mund të krijoni një bibliotekë me artikuj ose letra të bardha që flasin për tema të përhershme. Përmbajtja gjithashtu mund të jetë e llojeve të ndryshme. Qëllimi kryesor është të tregosh autoritet, prandaj sigurohuni që të shkruani përmbajtje që është plot me ekspertizë teknike. Këtu janë disa këshilla për të filluar. Më poshtë janë renditur disa metoda për të rritur trafikun e faqes suaj.

  Përdorni një Entity-Salience për të parë se cili tekst është më i vlefshëm për faqen tuaj. Google dhe bashkë. po përmirësojnë vazhdimisht algoritmet e tyre për të kuptuar më mirë se çfarë kërkojnë njerëzit në internet. Nëse përmbajtja juaj është shumë e përgjithshme ose e mërzitshme për vizitorët tuaj, ata nuk do të vizitojnë faqen tuaj. Këtu mund të përdorni mjetet e Optimizimit të Përmbajtjes në avantazhin tuaj. Duke krijuar tekste informuese që janë plot vlerë për përdoruesit tuaj, ju mund të krijoni një faqe interneti tërheqëse.

  Mbushja e fjalëve kyçe është një mënyrë tjetër për ta bërë përmbajtjen tuaj më efektive. Mbushja e fjalëve kyçe ndodh kur një SEO-tekster fut qëllimisht sa më shumë fjalë kyçe të jetë e mundur. Një gabim tjetër i zakonshëm është të shkruani tekst që përmban fjalë të rëndësishme pa përdorur sinonimet e tyre. Mbushja e fjalëve kyçe mund të çojë në ndëshkime. Fjalë kyçe-dichteprufers mund t'ju ndihmojë të identifikoni fjalët dhe frazat e përdorura tepër.

  Kohëzgjatja ideale e tekstit tuaj është shtatë minuta. Shpejtësia mesatare e leximit të njeriut është rreth 200 fjalë në minutë. Por sa më gjatë të jetë, aq më mirë renditet në motorët e kërkimit. Dhe, sa më shumë informacion të shtoni, aq më mirë do të renditet faqja juaj. Bëjeni atë interesante për lexuesit tuaj duke shtuar imazhe ose media. Përdorni një mjet për sugjerimin e fjalëve kyçe, e cila mund të eksportojë një shabllon.

  Teknikat e kapelave të zeza kanë ekzistuar për një vit 2019 një dhuratë për optimizuesit e SEO

  Në botën e SEO, Teknikat e kapelës së zezë kanë bërë një rrugë të gjatë vitet e fundit. Termi Black Hat rrjedh nga komuniteti i hakerëve, ku “Kapele të zeza” përpjekje për të manipuluar të dhënat duke përdorur teknika të nivelit të ulët. Ky lloj SEO është një formë e krimit kibernetik, i njohur edhe si krimi kompjuterik i teknologjisë së lartë. Megjithëse teknikat e SEO që përdorin teknikat e kapelës së zezë mund të kenë ndikim në faqet e internetit, është e rëndësishme të mos mbështeteni shumë në këto metoda.

  Shumë nga këto taktika janë joetike, duke përfshirë prekjen e lidhjes. Kjo teknikë është një veprim masiv i lidhjes me shumë faqe me të njëjtën fjalë kyçe. Google e kap këtë model lehtësisht dhe rrafshon faqet që përdorin lidhjen e drejtpërdrejtë. Si rezultat, mund ta gjeni veten në ujë të nxehtë. Në çdo rast, Teknikat e kapelës së zezë nuk janë përgjigja për suksesin e SEO.

  Një rol tjetër në sektorin publik përfshin dixhitalizimin. Një drejtor i zinxhirit të furnizimit mund të përmirësojë dixhitalizimin e sektorit publik. Ndërsa ky rol nuk ka të bëjë drejtpërdrejt me SEO, është një opsion i shkëlqyer për ata që janë të përfshirë në menaxhimin dhe logjistikën e zinxhirit të furnizimit. Ndërsa kjo punë shpesh anashkalohet, ofron një sërë përfitimesh. Midis tyre është se individi ka një kuptim më të mirë se si funksionon sektori publik.

  Black-hat-Techniken kanë një ndikim negativ në rezultatet e kërkimit. Ata pengojnë rezultatet e kërkimit dhe mashtrojnë konsumatorët. Duke lëkundur konsumatorët, ato gjithashtu mund t'i bëjnë motorët e kërkimit më të prirur ndaj penalizimit dhe renditjes më të ulët. Megjithatë, Teknikat e kapelës së zezë nuk janë të këqijat e vetme në SEO. Për ata që kërkojnë një mënyrë për të përmirësuar renditjen e motorëve të kërkimit, Teknikat e kapelës së zezë duhet të shmangen.

  Videoja jone
  Merrni kuotë falas