WhatsApp
Google
Azhurnoni
Google
SEO Lexicon
Skype
SEO
Lista kontrolluese
E fundit në faqen
Lista kontrolluese për 2020
Ne jemi ekspertë në këto
Industri për SEO

  Kontaktoni

  Global SEO

  Mirësevini në Onma Scout
  Blog

  Përfitimet e punësimit të një Optimier SEO

  optimizer SEO

  Puna e një optimizuesi SEO përbëhet nga disa faza. Ata fillimisht përcaktojnë se çfarë kërkojnë klientët dhe më pas përdorin fjalë kyçe për t'i udhëhequr në faqen e internetit. Faqja e internetit duhet të përditësohet vazhdimisht me përmbajtje të re që nuk gjendet askund tjetër. Pasi të përcaktohet se cili është qëllimi i faqes në internet, Optimizuesit e SEO kërkojnë autorë të mirë që kanë njohuri në këtë temë. Më pas ata i modifikojnë këto artikuj për të përmbushur udhëzimet e SEO. Ka shumë përfitime të punësimit të një optimizuesi SEO.

  Hulumtimi i fjalëve kyçe

  Hulumtimi i fjalëve kyçe është një aspekt i rëndësishëm i SEO. Për të gjetur fjalë kyçe më të mira për uebsajtin ose përmbajtjen tuaj, përdorni veçorinë e plotësimit automatik të Google për të gjetur terma të lidhur. Nëse nuk dini cilat terma të përdorni, mund të provoni LSIGraph për të marrë një ide se për çfarë të shkruani. Ky mjet është falas dhe do t'ju ndihmojë të merrni më shumë trafik duke paraqitur terma të ngjashëm që kërkojnë përdoruesit. Gjithashtu ju lejon të renditni fjalët tuaja kyçe sipas vendndodhjes dhe të kontrolloni fjalë kyçe të ngjashme për rajone të ndryshme.

  SEMrush është një mjet kërkimi për fjalë kyçe që ofron disa funksionalitete pa u identifikuar. Edhe pse ju duhet të krijoni një llogari, ju mund të përdorni lehtësisht kërkimin e fjalëve kyçe dhe fjalët kyçe. Ky mjet gjithashtu ju jep të dhëna për fjalët kyçe dhe nxjerr në pah pjesën e sipërme 10 rezultatet për një term të caktuar. Ai gjithashtu ka një raport të lidhur me fjalë kyçe që mund t'ju ndihmojë të gjeni terma të rinj. Një tjetër mjet i mirë për t'u përdorur për kërkimin e fjalëve kyçe është Ahrefs, e cila ka të dhëna për triliona lidhje ueb.

  Pasi të keni zgjedhur fjalët kyçe të synuara, ju duhet të bëni kërkime mbi to. Për shembull, ju mund të përdorni Google AdWords për të parë se cilat tema po kërkojnë njerëzit. Ju gjithashtu mund të përdorni Google Analytics për të parë se cilat fjalë kyçe përdorin njerëzit për të kërkuar informacion. Për të lidhur llogarinë tuaj Analytics me llogarinë tuaj të Google Search Console, klikoni në Blerje > Paneli i kërkimit. Pasi të keni gjetur disa fjalë kyçe që ju interesojnë, mund të provoni t'i shtoni ato në listën tuaj të synuar.

  Optimizimi në faqe

  Optimizimi në faqe është procesi i optimizimit të faqeve në faqen tuaj në mënyrë që ato të renditen më lart në rezultatet e kërkimit. Optimizimi në faqe përfshin përdorimin e disa fjalë kyçe dhe meta-etiketa që janë të padukshme për syrin e njeriut. Google dëshiron të nxjerrë në pah përmbajtje me cilësi të lartë që është origjinale dhe e përshtatshme për nevojat e kërkuesit. Për ta bërë këtë, ata përdorin një proces të quajtur Udhëzimet e Vlerësimit të Cilësisë që përfshin faktorë si autoriteti, besueshmëria, dhe ekspertizë. Pavaresisht kesaj, ato nuk janë zyrtarisht një faktor renditjeje.

  Hapi i parë në optimizimin në faqe është identifikimi dhe përdorimi i fjalëve kyçe përkatëse. Qëllimi i kërkimit të fjalëve kyçe është të zgjedhë fjalë kyçe përkatëse që do të ndihmojnë biznesin tuaj të lidhet me audiencën që po përpiqeni të arrini. Ndërsa fjalët kyçe ndryshojnë për nga rëndësia, çdo faqe duhet të ketë një mundësi për t'u renditur për fjalë kyçe të rëndësishme për subjektin e saj. Fjalët kyçe mund të zgjidhen bazuar në vëllimin e kërkimit, numri i kërkimeve që merr një fjalë kyçe e caktuar në baza mujore.

  Pasi të keni përcaktuar fjalët kyçe që synoni, hapi tjetër është të përcaktohet se cila nga këto fjalë kyçe do të jetë më fitimprurëse. Është thelbësore të mbani mend se vetëm SEO teknike nuk do të mjaftojë për ta çuar faqen tuaj në krye të rezultateve të kërkimit. Përveç kërkimit të fjalëve kyçe, Optimizimi në faqe ju ndihmon gjithashtu të përmirësoni përvojën e përdoruesit të faqes suaj. Nëse përdorni një mjet efektiv të kërkimit të fjalëve kyçe, do të jeni në gjendje të krijoni një listë me fjalë kyçe me cilësi të lartë që kanë CPC më të larta dhe vëllim domethënës kërkimi.

  Qëllimi i një mjeti të optimizimit në faqe është të rrisë renditjen e një faqe në internet duke përdorur fjalë kyçe përkatëse. Për shembull, një faqe interneti hidraulike duhet të renditet mirë për fjalë kyçe që lidhen me industrinë hidraulike. Një mjet cilësor optimizimi në faqe mund të ndihmojë Google të lexojë përmbajtjen tuaj dhe ta përputhë atë me audiencën e duhur. Punon krah për krah me shkrime me cilësi të lartë. Kur përdoret siç duhet, Optimizimi në faqe mund të rrisë renditjen e faqes suaj të internetit dhe trafikun organik.

  Backlinks

  Backlinks janë një pjesë e rëndësishme e SEO. Pa to, faqja juaj e internetit nuk do të ishte e dukshme në motorët e kërkimit. Algoritmi PageRank u krijua nga Larry Page për të përcaktuar autoritetin e lidhjeve të ndryshme. Nëse Faqja A ka 10 herë më shumë lidhje se Faqja B, lidhja e saj do të jetë më e vlefshme se ajo e faqes tjetër. Ky algoritëm i cakton një vlerë çdo lidhjeje bazuar në autoritetin e saj. Sa më e rëndësishme dhe e dobishme të jetë lidhja, Sa më mirë.

  Për të përcaktuar nëse një backlink është e padëshiruar, kërkoni për tekstin e saj të ankorimit. Teksti i ankorimit është fraza ose fjala e përdorur për t'u lidhur me faqen e internetit. Për të shmangur lidhjet e padëshiruara, sigurohuni që teksti i ankorimit të lidhet me përmbajtjen e faqes së internetit. Nëse teksti i ankorimit është i papërpunuar ose i turpshëm, ndoshta është spam. Alternativa është të kontaktoni faqen e internetit dhe të kërkoni që ajo të heqë lidhjen, por kjo është një strategji e gjatë. Një qasje më realiste është të mohoni lidhjen.

  Rëndësia është një tjetër aspekt i rëndësishëm i lidhjeve. Google shikon temën dhe përmbajtjen e faqes në të cilën po tregon një lidhje. Një faqe interneti ose faqe që ka përmbajtje përkatëse me fjalën kyçe të synuar ka më shumë gjasa të marrë renditje të larta të faqeve. Sa më autoritative të jetë faqja ose faqja e internetit, aq më i lartë është renditja e faqes. Ky është një aspekt jetik i SEO. Ka disa faktorë që duhen marrë parasysh kur krijoni një strategji backlink, por të gjitha luajnë një rol vendimtar.

  Shtypi është i vështirë për t'u marrë, por gazetarët po kërkojnë histori. Nëse keni një histori bindëse për të treguar, do të shkruajnë për të dhe do ta ribotojnë. Kur kjo ndodh, lidhjet ndjekin natyrshëm. Idetë më të mira do t'i sjellin vlerë një biznesi pa dhënë domosdoshmërisht ndonjë lidhje. Duhet të mbani mend që të shmangni faqet e internetit ose faqet e padëshiruara. Përveç kësaj, përpiquni të gjeni artikuj që promovojnë produktet dhe shërbimet tuaja. Ato mund të jenë të vlefshme për biznesin tuaj edhe pa backlinks.

  Analiza e një faqe interneti

  Një analizë e optimizuesit të SEO të një faqe interneti mund të zbulojë çdo gabim SEO që po pengon suksesin e faqes suaj të internetit. Ata do të sugjerojnë rregullime bazuar në ndikimin në trafik dhe lehtësinë e zbatimit. Duke përdorur raportin e ofruar nga një optimizues SEO, mund të përqendroheni në përmirësimin e renditjes së faqes suaj të internetit. Nëse faqja juaj e internetit ka nivele të shumta të përmbajtjes, raporti do t'ju japë gjithashtu një ide për madhësinë totale të përmbajtjes së faqes suaj të internetit.

  Një analizë e optimizuesit të SEO është jetike për një markë për të fituar njohuri se si çdo faqe po performon në kërkim. Për shembull, renditjet më të larta të faqeve përkthehen në më shumë trafik, drejton, dhe klientët. Për të rritur renditjen e faqeve, markat duhet të dinë se sa efektive është përmbajtja e tyre dhe ku t'i përqendrojnë përpjekjet e tyre. Një analizë e SEO në uebfaqe do të përfshijë mbledhjen e një liste të përmbajtjes dhe faqeve, si dhe renditjet e tyre aktuale për fjalë kyçe të synuara. Duke përdorur një platformë si BrightEdge, një markë mund të bashkojë URL-në e saj dhe të marrë një raport të detajuar të renditjes së fjalëve kyçe të faqes së tyre të internetit për fjalët kyçe që synojnë.

  MozBar është një tjetër mjet i dobishëm për optimizimin e SEO. Softueri ofron gjithçka që i nevojitet një optimizuesi SEO për të kryer përpjekjet për SEO të një faqe në internet. Është i përshtatshëm për përdoruesit edhe për fillestarët. Ai analizon përmbajtjen e faqes në internet dhe rekomandon fjalë kyçe dhe i optimizon ato për të rritur renditjen. Për më tepër, gjithashtu ju lejon të shihni se si renditet faqja juaj në celular dhe desktop. Rezultatet janë shumë të dobishme për të përmirësuar dukshmërinë e faqes suaj të internetit në SERP.

  Buxhetimi për një optimizues të SEO

  Kur buxhetoni për një optimizues të SEO, konsideroni kthimin e mundshëm të investimit të shërbimeve. Ndërsa reklamat PPC mund të japin rezultate të menjëhershme, dukshmëria e tyre do të bjerë pasi të mos vrapojnë më. Në mënyrë alternative, një faqe interneti e optimizuar do të vazhdojë të drejtojë trafikun shumë kohë pasi të kenë përfunduar fushatat tuaja reklamuese. Një konsultim falas për SEO do t'ju ndihmojë të përcaktoni se sa të buxhetoni për një fushatë SEO. Megjithatë, kini parasysh se SEO është një opsion më i shtrenjtë se sa mund të mendoni, prandaj sigurohuni që të merrni parasysh përfitimet afatgjata.

  Videoja jone
  Merrni kuotë falas