WhatsApp
Google
Azhurnoni
Google
SEO Lexicon
Skype
SEO
Lista kontrolluese
E fundit në faqen
Lista kontrolluese për 2020
Ne jemi ekspertë në këto
Industri për SEO

  Kontaktoni

  Global SEO

  Mirësevini në Onma Scout
  Blog

  Optimizimi i motorit të kërkimit dhe optimizimi i normës së konvertimit

  optimizimi i motorit të kërkimit

  SEO mund të rrisë trafikun e faqes suaj të internetit, por duhet të keni parasysh edhe optimizimin e normës së konvertimit. Optimizimi i motorit të kërkimit nuk është i mjaftueshëm nëse faqja juaj e internetit nuk i konverton vizitorët në klientë. Ju do të duhet të rrisni normën tuaj të konvertimit nëse dëshironi që biznesi juaj të rritet. Këtu janë disa mënyra se si mund të përmirësoni normën tuaj të konvertimit. Shtimi i një lidhjeje të brendshme në faqen tuaj të internetit mund të rrisë trafikun e faqes suaj të internetit. Përmbajtja e optimizuar është thelbësore për optimizimin e motorëve të kërkimit.

  Optimizimi në faqe

  Ju mund të keni dëgjuar për optimizimin e motorit të kërkimit në faqe (SEO), por çfarë është saktësisht? Është procesi i krijimit të faqeve që inkurajojnë përdoruesit të qëndrojnë në faqen tuaj të internetit. Qëllimi i SEO në faqe është të frymëzojë, udhërrëfyes, dhe të edukojë përdoruesit, ndërsa SEO jashtë faqes përfshin ndërtimin e lidhjeve dhe rritjen e autoritetit të domenit. Të listuara më poshtë janë bazat e SEO në faqe. Shpresojmë, këto këshilla do ta ndihmojnë faqen tuaj të marrë vëmendjen që meriton!

  Identifikoni fjalët tuaja kyçe. Fjalët kyçe janë fjalët dhe frazat që njerëzit përdorin për të kërkuar në internet. Fjalët kyçe formojnë themelin e strategjisë suaj të optimizimit në faqe. Për të përfituar sa më shumë nga fjalët kyçe, sigurohuni që ato pasqyrojnë me saktësi përmbajtjen e faqes tuaj. Mos harroni të përfshini fjalë kyçe përkatëse në meta etiketat dhe titujt tuaj. Këta faktorë do të rrisin renditjen e faqes suaj në rezultatet e kërkimit. Megjithatë, nuk mjafton të kesh renditje të lartë të faqeve; ju gjithashtu duhet të keni SEO të mirë në faqe për të rritur popullaritetin e faqes suaj të internetit.

  Ju gjithashtu duhet të kontrolloni strukturën tuaj të URL-së. Mos e teproni me URL-të e gjata, pasi kjo do të ndikojë negativisht në SEO tuaj. Gjithashtu, sigurohuni që të përdorni një metaegë robotësh “noindex” në faqet që nuk kanë përmbajtje. Përdorshmëria është një faktor i madh në dizajnin e uebit këto ditë. Shmangni përdorimin e grafikave komplekse dhe zgjidhni dizajne të thjeshta. Kjo do të përmirësojë përdorshmërinë e përgjithshme të faqes. Mos harroni të përdorni fjalë kyçe për ta bërë përmbajtjen tuaj më të përshtatshme për audiencën tuaj.

  Titujt dhe përshkrimet meta janë një tjetër pjesë thelbësore e SEO në faqe. Ato do të shfaqen në rezultatet e kërkimit nën titullin e faqes. Ato nuk lidhen drejtpërdrejt me renditjen, por ato ndikojnë në normat e klikimeve. Kur ato janë të optimizuara, përshkrimet tuaja meta do të rrisin gjithashtu normën tuaj të klikimeve (CTR) dhe rrisni renditjen e faqes së faqes suaj. së fundi, Titujt dhe përshkrimet meta duhet të jenë të lidhura me përmbajtjen në faqen tuaj.

  SEO në faqe është thelbësore për përdoruesit e celularëve. Google u jep më shumë favor uebsajteve celulare që ngarkohen më shpejt. Sigurohuni që ta bëni përmbajtjen miqësore me celularin duke krijuar pika të përshtatshme ndërprerjeje dhe duke ndryshuar madhësinë e medias sipas nevojës. Ju gjithashtu duhet të siguroheni që burimet tuaja të jenë të zvarritshme nga robotët e motorëve të kërkimit. Të listuara më poshtë janë disa nga aspektet më të rëndësishme të SEO në faqe. Vazhdoni të lexoni për të mësuar më shumë. Do të jeni të lumtur që e keni bërë.

  Përshkrimi meta: Nëse përmbajtja juaj përfshin një sasi të madhe imazhesh, sigurohuni që të kenë tekstin e duhur alt. Këto përshkrime jo vetëm që përmirësojnë përvojën e përdoruesit, por gjithashtu ndihmoni motorët e kërkimit të indeksojnë faqet tuaja të internetit. Përveç kësaj, ato shërbejnë gjithashtu si tekste ankoruese për lidhjet e brendshme, të cilat promovojnë përpjekjet tuaja për SEO në faqe. Kjo është baza themelore për renditjen në rezultatet e kërkimit. Nëse ndiqni këto hapa të thjeshtë, do të jeni mirë në rrugën tuaj drejt suksesit në rritjen e trafikut të faqes suaj.

  Të dhëna të strukturuara

  Kur njerëzit kërkojnë informacion në internet, duan rezultate shpejt, drejtë? Të dhënat e strukturuara mund të ndihmojnë bizneset në internet të përmbushin këto kërkesa. Për më tepër, të dhënat e strukturuara i lejojnë bizneset lokale të shfaqen në rezultatet e kërkimit, ku mund të marrin zakonin lokal. Për shembull, nëse një person kërkon “byrek me tenxhere me pule,” rezultatet do të përfshijnë një recetë, informacione ushqyese, dhe detaje të mëtejshme rreth produktit. Kjo njihet si SERP, dhe çdo SERP është unik. Shtimi i të dhënave të strukturuara në një faqe interneti mund ta bëjë atë informacion të shfaqet më i dukshëm dhe me efikasitet në SERP.

  Për rezultate më të mira, të dhënat e strukturuara duhet të jenë specifike për faqen që i përmban. Nëse një biznes ka shumë faqe, është thelbësore të sigurohet që çdo faqe të ketë të njëjtat të dhëna. Për ta bërë këtë, është mirë të punësoni një zhvillues ueb me njohuri të mira të kodimit dhe protokollit. Kjo mënyrë, do të jetë më e lehtë për të vazhduar me ndryshimet e vazhdueshme në algoritmet e motorëve të kërkimit. Të dhënat e strukturuara jo vetëm që do të rrisin shikueshmërinë për faqen tuaj të internetit, por gjithashtu do të përfitojnë konsumatorët.

  Nëse faqja juaj e internetit përdor të dhëna të strukturuara, do të rrisë dukshmërinë e faqes suaj të internetit midis klientëve dhe do të përmirësojë normat e klikimeve duke 30%. Kjo është për shkak se të dhënat e strukturuara organizohen dhe etiketohen në një mënyrë që është e lehtë për t'u interpretuar nga një kompjuter. Këto të dhëna i ndihmojnë motorët e kërkimit të kuptojnë kontekstin e përmbajtjes dhe të japin rezultate të sakta. Nuk është një zgjidhje perfekte për çdo faqe interneti. Por nëse jeni serioz në lidhje me përmirësimin e renditjes së motorit të kërkimit të faqes suaj të internetit, të dhënat e strukturuara janë një domosdoshmëri.

  Të dhënat e strukturuara ju lejojnë të shfaqni informacion shtesë mbi SERP-të pranë përshkrimit të faqes suaj të internetit. Në një restorant, për shembull, të dhënat e strukturuara do të shfaqin informacionin bazë siç është vendndodhja, orët e punës, çmimi, dhe rishikimet. Këto të dhëna të strukturuara zakonisht njihen si shënjimi i skemës. Për pronarët e faqeve të internetit, është një strategji e shkëlqyer për t'i bërë faqet e tyre të internetit të dallohen nga konkurrenca dhe të tërheqin më shumë vizitorë. Kështu që, si të filloni të përdorni të dhëna të strukturuara?

  Të dhënat e strukturuara janë gjithashtu të dobishme për SEO, por nuk është më vetëm për SEO. Përdoret gjerësisht në rrjetet sociale dhe madje edhe nga motorët e kërkimit si Google. Përveç përmirësimit të SEO, të dhënat e strukturuara e bëjnë përmbajtjen e faqes suaj të internetit më të dobishme për motorët e kërkimit, dhe ata mund ta shfaqin këtë informacion në rezultate më të pasura dhe më të rëndësishme. Ka më shumë se një mënyra për të zbatuar të dhëna të strukturuara në faqen tuaj të internetit. Ketu jane disa shembuj. Mundësitë janë të pafundme.

  Të dhënat e strukturuara janë një pjesë thelbësore e SEO, pasi ndihmon motorët e kërkimit të kuptojnë përmbajtjen tuaj dhe të renditin faqen tuaj më të dukshme. Sipas hulumtimeve, 75% e përdoruesve qëndrojnë në faqen e parë të rezultateve të kërkimit. Ai eliminon nevojën për pyetje në lidhje me përmbajtjen ose formatin e një faqeje. Në vend të kësaj, të dhënat e strukturuara përkthejnë përmbajtjen në një format të lehtë për t'u lexuar. Ky është sekreti i vërtetë i suksesit të SEO. Dhe tani që keni mësuar se si të përdorni të dhëna të strukturuara, ju jeni në rrugën tuaj për një renditje më të lartë në SERP.

  Indeksimi

  Kur optimizoni një faqe interneti për optimizimin e motorit të kërkimit, ju duhet të dorëzoni të gjithë përmbajtjen tuaj për t'u indeksuar. Ju mund të përdorni hartat e faqes XML, Mjeti i dorëzimit të URL-së së panelit të kërkimit të Google, Mjetet e Bing Webmaster, ose IndexNow për të paraqitur përmbajtjen tuaj në motorët e kërkimit. Pasi të indeksohen, përmbajtja juaj fillon udhëtimin e saj në krye të rezultateve të kërkimit. Por përpara se të mund të paraqisni përmbajtjen tuaj për t'u indeksuar, së pari duhet të kuptoni se si funksionojnë motorët e kërkimit. Lexoni se si funksionojnë motorët e kërkimit për të kuptuar më mirë këtë proces.

  Për të bërë indekse sa më shpejt të jetë e mundur, motorët e kërkimit organizojnë informacionin përmes një procesi të quajtur indeksimi. Pa indeksim, motorët e kërkimit do të duhet të indeksojnë çdo dokument në korpus – që do të duheshin orë të tëra. Indeksimi kursen kohë sepse motorët e kërkimit mund të kërkojnë një bazë të dhënash në vend që të listojnë të gjitha dokumentet e njohura kundrejt të gjitha fjalëve kyçe përkatëse. Përdorimi i indeksimit të përmbysur – i njohur edhe si indeksi i kundërt – e bën më të lehtë për motorët e kërkimit marrjen e informacionit nga bazat e të dhënave të mëdha.

  Algoritmet e indeksimit po ndryshojnë vazhdimisht. Ndërsa Google mund të ketë një ide më të mirë se si të indeksojë përmbajtjen, kjo nuk është gjithmonë rasti. Disa përmbajtje në internet jepen duke përdorur JavaScript, duke shkaktuar një përvojë të ndryshme renderimi për motorin e kërkimit. Nëse nuk shfaqni JavaScript në faqen tuaj, motori i kërkimit mund të mos indeksojë saktë përmbajtjen tuaj. Si rezultat, shumë dizajnerë të faqeve të internetit nuk shfaqin JavaScript dhe përdorin etiketën noscript.

  Procesi i indeksimit është thelbësor për suksesin e SEO. Motorët e kërkimit ruajnë informacione rreth faqeve të internetit në një bazë të dhënash qendrore të quajtur indeks. Pa një indeks, ata nuk mund të gjejnë faqen tuaj të internetit. Ata përdorin algoritme për të përcaktuar vlerën e fjalëve kyçe specifike dhe termave të kërkimit. Këto algoritme vlerësojnë përmbajtjen e një faqe interneti dhe kodin HTML në mënyrë që të renditin faqet e internetit bazuar në këta faktorë. Sa më shumë informacion të kenë, Sa më mirë. Pra, sigurohuni që të përfshini një hartë në faqen tuaj të internetit.

  Ndërsa dërgimi i URL-ve është i rëndësishëm për indeksimin, nuk mjafton. Zvarritja dhe indeksimi janë të lidhura ngushtë. Kur krijoni përmbajtje të re, lidhje me të nga faqja juaj. Zvarritësit e Google ndjekin lidhjet, dhe ata do të zbulojnë përmbajtjen. Duke ndjekur ato lidhje, faqja juaj e internetit do të shtohet në indeks. Në të ardhmen, kjo do ta bëjë edhe më të rëndësishme paraqitjen e URL-ve dhe optimizimin e përmbajtjes për motorët e kërkimit.

  Zvarritja e një faqe interneti është një proces kompleks që fillon me indeksimin. Ndërsa motorët e kërkimit përmirësojnë algoritmet e tyre të zvarritjes, faqja juaj e internetit do të marrë renditje më të larta në rezultatet e kërkimit. Të kuptuarit e këtyre strategjive dhe të siguroheni që uebfaqja juaj të zvarritet është hapi i parë në përmirësimin e shikueshmërisë së kërkimit tuaj. Pasi u zvarrit, indeksimi përfshin analizimin e përmbajtjes, mediat, etiketa, dhe kategoritë. Pas zvarritjes, indeksimi është ajo që rendit faqet e internetit në faqen e rezultateve të motorit të kërkimit.

  Videoja jone
  Merrni kuotë falas