WhatsApp
Google
Azhurnoni
Google
SEO Lexicon
Skype
SEO
Lista kontrolluese
E fundit në faqen
Lista kontrolluese për 2020
Ne jemi ekspertë në këto
Industri për SEO

  Kontaktoni

  Global SEO

  Mirësevini në Onma Scout
  Blog

  Si ndikojnë metrikat e SEO në renditjen e motorëve të kërkimit

  google SEO

  SEO është arti i tërheqjes së vizitorëve në një faqe interneti duke përdorur motorët e kërkimit. Kjo strategji synon trafikun e papaguar dhe atë të paguar në një faqe interneti. Ka shumë metoda për të bërë SEO. Midis tyre janë optimizimi në faqe, RankBrain, Pozum, dhe matjet e përvojës së faqes. Kuptimi i të dhënave dhe rezultateve të këtyre metrikave do t'ju ndihmojë të zbatoni strategjinë e duhur për faqen tuaj.

  Optimizimi në faqe

  Në mënyrë që të renditet lart në motorët e kërkimit, është e rëndësishme të optimizoni faqen tuaj të internetit për fjalët kyçe më të rëndësishme. Kjo bëhet në disa mënyra të ndryshme. Njëra është përmes lidhjes së brendshme, të cilat mund të ndihmojnë në drejtimin e përdoruesve në faqe ose domene të caktuara në faqen tuaj. Një metodë tjetër është përmes përshkrimeve meta. Këta janë të dy komponentë të rëndësishëm të optimizimit në faqe, dhe duhet të optimizohet së bashku me përmbajtjen tuaj.

  Optimizimi i motorëve të kërkimit në thelb zbret në ofrimin e kërkuesve me informacionin më të mirë. Për ta bërë atë, ju duhet ta bëni faqen tuaj më të përshtatshme për kërkuesit, shkruani përmbajtje të mirë, përdorni meta-etiketa të pasura me fjalë kyçe, dhe shkruani tituj bindës. Përdorimi i teknikave të duhura të SEO në faqe do të sigurojë që të jeni në krye të faqeve të rezultateve të motorit të kërkimit (SERPs).

  Algoritmi i Google po ndryshon vazhdimisht, dhe është e rëndësishme të vazhdosh me të. Kryerja e rregullisht e optimizimit në faqe do t'ju lejojë të ruani renditjen aktuale. Për shembull, duhet të siguroheni për titujt tuaj, përshkrimet meta, dhe teksti alternativ janë optimizuar. Këto ndryshime do të rrisin renditjen tuaj. Megjithatë, kjo strategji do të marrë kohë dhe kërkon monitorim dhe analizë të rregullt.

  RankBrain

  RankBrain i Google është një inteligjencë artificiale që është në gjendje të kuptojë marrëdhëniet midis fjalëve kyçe dhe frazave. Kjo ndihmon për të ofruar rezultate më të përshtatshme kërkimi. Përveç kësaj, RankBrain është krijuar për të njohur kuptimin e pyetjes. Veçanërisht, ndihmon për të njohur terma të paqartë që mund të lidhen me individë.

  RankBrain funksionon duke analizuar faqet e internetit. Kërkon faqe që janë të dobishme për përdoruesit. Për shembull, një faqe interneti që ka një listë të episodeve të reja të shfaqjeve të Netflix nga viti i kaluar do të kishte më shumë gjasa të kishte kohë të larta qëndrimi dhe CTA. RankBrain është në gjendje të rendit faqet përkatëse në fillim.

  Përveç analizimit të përdoruesve’ synimin, RankBrain mund të identifikojë pyetje të ngjashme duke përdorur algoritme matematikore. Për shembull, mund të njohë fjalët dhe frazat që kanë të njëjtin kuptim dhe të eliminojë variacionet e atyre fjalëve. Kjo veçori është veçanërisht e dobishme për faqet e internetit që kanë sasi të mëdha të përmbajtjes dhe mbështeten shumë në lidhje për të nxitur trafikun.

  Ndërsa algoritmi ndryshon, Pronarët e faqeve të internetit do të duhet të rregullojnë strategjitë e tyre. Në vend që të synoni një fjalë kyçe kryesore, është më mirë të fokusoheni në disa fjalë kyçe të lidhura. Kjo do të rrisë gjasat që faqja juaj të zbulohet nga algoritmi RankBrain. Algoritmi i ri gjithashtu kërkon që pronarët e faqeve të internetit të jenë më të gjithanshëm kur bëhet fjalë për zgjedhjen e fjalëve kyçe.

  Hapi i parë për një fushatë të suksesshme SEO është të përcaktoni fjalët tuaja kyçe. Qëllimi është të gjeni fjalët kyçe që klientët tuaj do të kërkojnë. Synimi i fjalëve kyçe që janë të parëndësishme për biznesin tuaj do të bëjë që fushata juaj të dështojë. RankBrain i Google tani është përgjegjës për 15% nga të gjitha kërkimet në internet.

  Pozum

  Possum SEO është një konsulent SEO me bazë në Melburn me 10+ vite eksperience. Ai i ndihmon SMB-të të rrisin renditjen e tyre, gjenerojnë drejtime të synuara, dhe rrisin ROI. Fokusi i tij është të vendosë klientët përpara konkurrentëve të tyre. Mësoni më shumë rreth përfitimeve të punës me Possum SEO. Ju mund të filloni të shihni rezultatet menjëherë.

  Possum merr parasysh vendndodhjen e një përdoruesi kur jep rezultatet e kërkimit. Kjo do të thotë se do të tregojë ndeshje afër vendit ku është përdoruesi. Në vend që të shfaqnin listat kryesore për qytetin që kërkuan, ata do të tregojnë rezultate që janë më afër tyre. Duke kuptuar se si funksionon ky algoritëm, mund të filloni të optimizoni faqen tuaj të biznesit.

  Possum filtron listat e kopjuara bazuar në vendndodhjen, që do të thotë se bizneset që ndodhen afër vendndodhjes suaj do të shfaqen më lart në listat lokale. Kjo veçori është një avantazh i madh nëse po përpiqeni të gjendeni nga klientët vendas. Mund të filtrojë gjithashtu numra telefoni dhe adresa biznesi të kopjuara, të cilat mund t'ju ndihmojnë të merrni më shumë trafik dhe shitje.

  Ndërsa Possum SEO është një mënyrë e shkëlqyeshme për të marrë trafik të synuar, është ende e rëndësishme të kesh një strategji lokale SEO të rrumbullakosur mirë. Ka disa faktorë kyç që duhet të keni parasysh, duke përfshirë fjalët kyçe që Google i konsideron lokale. Kjo do t'ju ndihmojë të siguroheni që uebfaqja juaj të jetë e optimizuar për të arritur tregun tuaj të synuar.

  Possum SEO do të përfitojë më shumë biznese sesa përditësimi i Penguin. Si pjesë e përditësimeve të algoritmit të tij, do të fillojë të filtrohet dhe të lërë disa rezultate. Nga kjo do të përfitojnë bizneset që më parë konsideroheshin se ishin jashtë qendrës së qytetit. Më parë, këto biznese luftuan për të konkurruar me listat qendrore. Kjo është veçanërisht e vërtetë për kompanitë që ndajnë një ndërtesë dhe/ose kanë biznese të shumta.

  Metrikat e përvojës së faqes

  Metrikat e përvojës së faqes janë një grup i ri metrikash që Google po i shton algoritmit të tij për të ndihmuar në përcaktimin se si motorët e kërkimit i renditin faqet e internetit. Metrikat e reja përputhen me tendencat aktuale në marketingun e kërkimit, duke përfshirë rëndësinë e përvojës së përdoruesit, dendësia e përmbajtjes, meta të dhënat e faqes, dhe përmirësime të nivelit të kodit. Deri kohët e fundit, optimizimi për shpejtësinë e faqes dhe përvojën e përdoruesit ishte një ndjekje e verbër. Për fat të mirë, Google pa nevojën për metrika më të mira dhe dëgjoi thirrjet e përdoruesve për faqe interneti të sigurta dhe të përdorshme. Në një njoftim të fundit, Google njoftoi se Page Experience do të jetë një nga faktorët e renditjes. Përvoja e faqes është një komponent thelbësor i renditjes së motorëve të kërkimit, kështu që Google po e bën atë të matshëm dhe të dobishëm.

  Përvoja e faqes mat përvojën e një përdoruesi me faqen tuaj. Është e ngjashme me përvojën që një përdorues ka kur lexon menunë e një restoranti. Nëse një përdorues nuk është në gjendje të gjejë shpejt informacionin në meny, mund t'u duhet të kërkojnë ndihmë nga një server. Për më tepër, nëse faqja është e vështirë për tu naviguar, ata mund të heqin dorë, duke rezultuar në një përvojë të pakëndshme.

  Misioni i Google mbështetet në një përvojë pozitive të përdoruesit. Nëse rezultatet nuk janë të dobishme dhe tërheqëse, i gjithë modeli i tyre dështon. Kjo është arsyeja pse Google i ka kushtuar një përditësim të tërë përvojës së faqes, duke theksuar rëndësinë e krijimit të një përvoje të dobishme dhe tërheqëse në uebsajt. Përvoja e faqeve tani është një nga më shumë se 200 faktorët e renditjes, kështu që optimizimi për përvojën e faqes është jashtëzakonisht i rëndësishëm.

  Raporti i përvojës së faqes në Google Search Console ofron një përmbledhje të përvojës së përdoruesit të secilës faqe në një faqe interneti. Ai gjithashtu ofron një përmbledhje të numrit të përshtypjeve të kërkimit që ka marrë secila faqe, si dhe përqindja e përdoruesve që janë të kënaqur me përvojën e tyre të shfletimit.

  Shpejtësia e faqes

  Shpejtësia e faqes suaj është një nga faktorët më të rëndësishëm në algoritmin e Google. Ai jo vetëm që përcakton përvojën e përdoruesit, por mund të ndikojë gjithashtu në renditjen tuaj. Sipas studimeve, faqet e internetit që ngarkohen shpejt dhe kanë një shkallë të ulët të fryrjes rezultat më të lartë në SERP. Faqet e internetit që janë të optimizuara për shpejtësi gjithashtu marrin më shumë trafik organik.

  Shpejtësia e faqes në internet është thelbësore për optimizimin e motorëve të kërkimit dhe optimizimin e shkallës së konvertimit. Shumë faktorë mund të ndikojnë në shpejtësinë, duke përfshirë elementet e faqeve të mëdha, imazhe, dhe kod i shkruar keq. Google penalizon faqet që kërkojnë shumë kohë për t'u ngarkuar. Megjithatë, nëse një faqe ngarkohet shpejt, vizitorët do të kenë më shumë gjasa të qëndrojnë në faqe dhe të konvertohen. Google ka një mjet PageSpeed ​​Insights që mund t'ju ndihmojë të përcaktoni shpejtësinë e faqes suaj të internetit dhe të rregulloni çdo problem.

  Koha e përgjigjes së serverit të faqes suaj të internetit ndikohet nga një sërë faktorësh, duke përfshirë sa trafik merr faqja juaj, softuerin që përdor, dhe zgjidhjen tuaj të pritjes. Nëse serveri është i ngadalshëm, përdoruesit do të përjetojnë një përvojë të keqe, duke rezultuar në norma më të ulëta konvertimi dhe norma më të larta të fryrjes. Disa ndryshime të thjeshta mund të përmirësojnë kohën e përgjigjes së faqes suaj.

  Nëse keni punuar për të përmirësuar shpejtësinë e faqes tuaj, ju do të dëshironi të merrni në konsideratë teknologjinë më të fundit AMP, ose AMP, në të cilën Google filloi 2015. Faqet AMP ruhen në memorie në Google dhe mund të aksesohen pothuajse menjëherë. Ky përditësim ka ndryshuar mënyrën se si përdoruesit celularë presin të funksionojë një faqe ueb. Si rezultat, Google ka filluar të përdorë shpejtësinë e faqeve celulare si një faktor renditjeje për kërkimet në celular.

  Në vitet e fundit, Google e ka bërë shpejtësinë e faqes një faktor kyç në renditje. Që atëherë, kompania ka zhvilluar metrika të shpejtësisë së faqes me në qendër përdoruesin që matin shpejtësinë e perceptuar të përdoruesve. Edhe nëse një faqe është teknikisht e shpejtë, mund të mos japë një përvojë të madhe. Koha që duhet për të ngarkuar plotësisht një faqe matet në milisekonda.

  Videoja jone
  Merrni kuotë falas